dans, festival, utrecht, tweetakt, 2018

Utrechts Festival Tweetakt barst van dans

Het Utrechtse festival Tweetakt brengt ook dit jaar weer dans van internationale makers voor jong en oud. Daarom drie tips voor interessante dansvoorstellingen, maar natuurlijk is er nog veel meer te vinden! Het Tweetakt festival is nog tot en met 10 juni te bezoeken.

Loophole - Charlotte Goesaert

Een dansvoorstelling over waarheid en oprechtheid in een tijd van fake news. Hoe goed zijn we eigenlijk in liegen en bedriegen? In een tijd van fake news, polarisatie en wantrouwen duikt Loophole in de wereld van waarheid en oprechtheid. Is ons vertrouwen in iemand voorwaardelijk? Hoe goed zijn we in liegen en bedriegen? Waarom geloven we de ene knipoog wel, maar de andere niet?

Op donderdag 5 april is er na afloop een nagesprek met Charlotte Goesaert in de Trekkerschuur.

05/04 (do), 06/04 (za), 12/04 (do), 13/04 (vrij) | Festivalplein de Neude, Utrecht| Tickets

SCHOPPEN - BonteHond / DOX

SCHOPPEN is een theatrale choreografie op een écht voetbalveld, met tweeëntwintig spelers, één scheids en een reservebank. Een voorstelling waarin zelfs de scheidsrechter partijdig lijkt te zijn. En dat is heel normaal, want zeg nou zelf: tweeëntwintig spelers kun je niet allemaal even lief vinden.

Opgelet: Omdat de voorstelling op een voetbalveld speelt, staat het publiek gedurende de voorstelling langs de lijn. Er zijn stoelen beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Als het regent worden er regenponcho's uitgedeeld. Bij erg slecht weer wordt de voorstelling, net zoals met een échte voetbalwedstrijd, afgelast.

06/04 (vrij), 13/04 (vrij), 15/04 (zo) |Sportvereniging Zwaluwen Utrecht, Utrecht |Tickets

Transformers - DOX / The100Hands

Hoe hebben genderrollen invloed op fysiek gedrag, aanraking en manieren van contact maken op straat? Transformers is een dansvoorstelling door de straten van Utrecht, waarin ‘hangjongeren’ het cliché van de groep en de daarbij horende jongen/meisje-identiteit op de hak nemen. Wanneer wordt niet geweld, maar juist intimiteit bedreigend? Hoe vrij ben je (als jongere) om te zijn wie je wilt zijn, in de groep, in de stad, in dit land? En zit je niet per definitie gevangen als je steeds jezelf probeert te bevrijden van alle clichés? Transformers is een dansvoorstelling die zich door de stad beweegt.

07/04 (za), 08/04 (zo) | Festivalplein de Neude, Utrecht | Tickets