Usher

Usher danst op rollerskates tijdens Superbowl

Met een nieuw album en een aankondiging van een tour, betrad Usher het podium tijdens de Super Bowl LVIII, Allegiant Stadium in Las Vegas samen met andere grote sterren zoals Alicia Keys, Ludacris en H.E.R. Een spektakel van muziek, dans en... rollerskating!

Hits en dansmoves

Het is niet zo heel gek dat Usher werd gevraagd om op te treden tijdens de Super Bowl. Gedurende zijn decennia lange carrière heeft hij keer op keer bewezen een showman en echte entertainer te zijn, of het nu tijdens live shows en muziekvideo's is of als acteur. En tijdens zijn adembenemende optreden gaf Usher het publiek precies wat ze van hem verwachten: zweet, dansmoves en meer hits dan je kon tellen.

Choreografie en rollerskates

Het was een opvallend strak optreden tijdens de Super Bowl, vrijwel zonder fouten van Usher, die net een drukke paar weken achter de rug had in de aanloop naar de show. Hij sloot onlangs zijn 100-shows tellende "My Way" residency in Las Vegas af, ging meteen over in albummodus met de release van zijn negende volledige album "Coming Home" op vrijdag en kondigde een Noord-Amerikaanse tournee aan. Er was veel speculatie onder fans over wat Usher precies zou optreden en welke gasten hij zou meenemen, met gissingen variërend van Justin Bieber tot Beyoncé.

En hoewel die twee afwezig waren (hoewel ze allebei vanuit de tribunes keken), kwam Usher met een actievol optreden voor de recordboeken. Om de dingen op gang te brengen, kroonde hij zichzelf tot een soort koning - tenslotte stond hij op het grootste podium ter wereld - gezeten op een troon met een lange harige cape achter hem aan. Wat volgde was een medley van hits die zo snel voorbijgingen dat sommige gemakkelijk te missen waren. 

Alicia Keys

De eerste gast van het optreden, Alicia Keys, voegde een zachtere noot toe aan het meer uptempo tempo van de show. Gehuld in een fonkelende rode bodysuit aangevuld met een rode piano, gaf ze een voorproefje van haar hit "If I Ain't Got You" terwijl een enorme rode sluier achter haar wegdreef. Ze nestelde zich tegen Usher voor hun single uit 2004 "My Boo", elkaar aanvullend voor een van de aanzienlijk ingetogen momenten van de set.

Met een introductie van Jermaine Dupri, stelde Usher een reeks hits voor: "Confessions Pt. II", "Burn" en "U Got It Bad", waar hij op de voorgrond trad en drama toevoegde door zijn shirt uit te trekken. Voor extra effect verscheen H.E.R. met een elektrische gitaar solo terwijl Usher uit het zicht verdween voor een kostuumwissel. Hij verscheen opnieuw, tot verrassing van velen, op rollerskates - sommigen zijn misschien nieuw om te ontdekken dat Usher een getalenteerde skater is - en veranderde het veld in een rink voor "OMG" met Will.I.Am als hypeman.

Spectaculaire afsluiting

Het bereikte allemaal het hoogtepunt in het laatste moment van het optreden, wat voor niemand een verrassing was, "Yeah!", zijn chart-topping smash-hit uit 2004 met Lil’ Jon en Ludacris. De eerste begon tussen de fans op het veld, rappend op zijn DJ Snake samenwerking "Turn Down for What", en voegde zich bij Usher op het podium toen de "Yeah!" werd ingezet. Ludacris bracht wat Atlanta flair terwijl hij zijn vers zong, geflankeerd door vrouwen die op palen dansten, en de drie verenigden zich op het podium in een spectaculaire afsluiting.