Urban Latin wordt gelanceerd onder scholieren

Urban Latin wordt gelanceerd onder scholieren

Donderdag 26 januari 2017 wordt de nieuwe, moderne dansstijl urban latin gelanceerd. 100 Scholieren mogen de dansstijl uitproberen bij Drenth Dance Masters in Dedemsvaart. Met deze nieuwe dansstijl wil de landelijke vakorganisatie van danscentra in Nederland, Dance Masters, kinderen meer laten bewegen.

Uit recentelijk gepubliceerde cijfers van Bureau Onderwijs in Cijfer blijkt dat ruim 20% van de basisschoolleerlingen niet voldoet aan de bewegingsnorm van 90 minuten per week. Om te zorgen dat dit percentage omlaag gaat kwam Dance Masters met de dansstijl urban latin. Jij kan de dansstijl ook leren kennen tijdens de lancering. 

Wat is urban latin?

Urban latin combineert bewegingen uit de Urban stijlen met die van de Zuid-Amerikaanse dansen. De jongeren leren elke les een nieuwe choreografie op muziek uit de nieuwste hitlijsten. Tijdens de urban latin danslessen is er ruimte vrij voor de individuele interpretatie en eigen ontwikkeling van het kind. Hierbij is het spelenderwijs leren en bewegen tijdens de lessen een belangrijk item. Zowel in real life als via diverse sociale media kunnen de kinderen elkaar uitdagen en aanzetten tot deze nieuwe bewegingsrage. In de nabije toekomst zullen er zelfs wedstrijden worden georganiseerd om de jeugd extra te stimuleren.

Urban latin is overigens niet alleen ontwikkeld voor kinderen tot 12 jaar. De urban dansstijlen zijn zeer populair bij de middelbare scholieren die het concept van urban latin ook zeker zullen omarmen.

De lancering van dansstijl urban latin

Drenth Dance Masters is een van de oudste danscentra van Nederland. Pasgeleden vierde het danscentrum nog zijn 100-jarig jubileum. Voor ieder jaar dat het danscentrum bestaat zal er tijdens de lancering van urban latin één scholier aanwezig zijn. 100 Dansers zullen tijdens dit event het plezier in bewegen aan den lijve ondervinden.

De lancering van Urban Latin wordt voorafgegaan door een toespraak van Wethouder de Vent (kunst en cultuur) van de gemeente Hardenberg. Daarna is het aan de kinderen om hun danskunsten te tonen met urban latin. Meedoen? Aanmelden kan via info@dancefever.nl