Shimmy Shake Festival

Urban dance en buikdans tijdens het Shimmy Shake Festival

Urban dance en buikdans komen samen tijdens het Shimmy Shake Festival in Rotterdam. Dit festival is het enige driedaagse festival dat draait om het vernieuwende dansgenre fusion bellydance. Van 13 tot en met 15 november zijn er drie avondvullende shows te zien waarin de oude tradities van het buikdansen vertaald worden.

Gerenommeerde fusiondansers van over de hele wereld komen naar Rotterdam om te laten zien wat ze in huis hebben. Onder andere Kari van der Zwaag (Verenigde Staten), Eliana (Rusland) en de groep Obellycious zullen zich presenteren. Tijdens de Urban Fusion Dance Gala Show zijn ook de Nederlandse dansers Tjarda van Straten, Nargis en Maya Acid te bewonderen. Er is ook aandacht voor amateurdansers. Tijdens de Urban Tribes Night kunnen alle fusion buikdansleerlingen uit Nederland zich presenteren.

Shimmy Shake schudt talent wakker

Het Shimmy Shake Festival legt dit jaar de nadruk op de urban stijl, waarbij buikdans wordt gemixt met hiphopstijlen zoals breakdance, popping, wacking en house. Shimmy Shake zet zich al jaren in voor de talentontwikkeling van de Nederlandse fusion buikdansscene. Het festival organiseert onder andere de coachingtrajecten Shimmy Shake Factor CO en The Next Level en optredens van zowel amateurs als professionele dansers.