Uniek in Nederland: Oriëntaalse dansfusions in Godinnen

Op 16 mei speelt de oriëntaalse dansvoorstelling Godinnen in Theater de Doelen te Amsterdam, met als thema: de Godin in elke vrouw en de vrouw in elke Godin. De voorstelling is uitgebreid met een voorprogramma van Satish Dance Company met een deel van zijn nieuwe Indiaas/ moderne dansvoorstelling Devotie. Voorafgaand aan de voorstelling, geeft Satiskoemar de workshop 'Inside Out', dansen vanuit je kern. Doe mee, en ga opgeladen de voorstelling in.

Dansvoorstelling Godinnen

In Godinnen zijn nieuwe, door de Godinnen zelf ontwikkelde dansfusions te zien tussen:  Oriëntaalse dans, mysterieuze Indiase tempeldans, ontroerend mooie rouwdans en spectaculaire Chinese zwaarddans. Godinnen is een verhalende dansvoorstelling met unieke en gevarieerde dansstijlen, neergezet in een sprookjesachtige sfeer met authentieke kostuums en speciaal gecomponeerde muziek. Verschillende Godinnen, magische en wijze wezens, helpen drie vrouwen op pad om hun levensvraagstukken op te lossen. Zij blijken ook menselijke eigenschappen te hebben. Dit raakt meteen het thema van de voorstelling: de Godin in elke vrouw en de vrouw in elke Godin.

Voorprogramma Devotie

​Devotie betekent toewijding aan een hogere macht of waarheid, toewijding aan de essentie van een religie. Devotie kan worden uitgedrukt door emoties, geschriften, woorden, afbeeldingen, een gevoel of door een enkel gebaar. Choreograaf Satishkoemar vraagt zijn dansers om vanuit hun eigen beleving en ervaringen zijn danscreaties te interpreteren en ze op hun eigen manier in te vullen. De dansers inspireren Satishkoemar tot een Indiase klassieke en moderne choreografie die spontaan ontstaat, waardoor iedere danser of danseres zijn of haar unieke ervaring van devotie met het publiek deelt. Kortom, iedereen beleeft devotie op een andere manier. Voor Satishkoemar is één ding zeker: als je dicht bij jezelf staat, is devotie al aanwezig. De vraag is alleen hoe je het beleeft en hoe je daar uiting aan geeft in je dagelijks leven.

Trailer Godinnen