Uitverkochte voorstellingen voor Cinderella

Het Nationale Ballet - Cinderella. Foto door Angela SterlingDe dansproductie Cinderella breekt na het grote succes in Nederland, nu ook door in Amerika. Van vrijdag 3 mei tot en met 12 mei was de voorstelling te zien in het War Memorial Opera House in San Francisco. In de media wordt er vol lof geschreven over de voorstelling die voor uitverkochte zalen zorgde.

De Nederlandse première vond plaats in december 2012 in Amsterdam. Cinderella werd gedanst door Het Nationale Ballet en had zestien uitverkochte voorstellingen met meer dan 25.000 bezoekers. De voorstelling is een coproductie van het Het Nationale Ballet en het San Francisco Ballet.

De choreografie

Cinderella heeft het succes te danken aan de choreografie van Christopher Wheeldon. Ook Julian Crouch (decor- en kostuumontwerp), Natasha Katz (lichtontwerp) en Basil Twist (regie en ontwerp van de boom- en koetsscène) hebben hieraan meegeholpen.

De dansvoorstelling beeldt het sprookje uit met vele bijzondere extra’s. De combinatie van de dans, het decor, de kostuums en videoprojecties zorgen voor een spectaculaire voorstelling.

In de recensies krijgt voornamelijk de choreografie veel lof. Ze schrijven over de magische manier waarop Cinderella zich voortbeweegt. Ook de pas de deux wordt licht en snel uitgevoerd en spreekt tot de verbeelding.  

Door het grote succes keert Cinderella in december 2014 weer terug bij Het Nationale Ballet. Hierdoor kunnen de fans in Nederland nogmaals genieten van de succesvolle productie.