TWOOLS 15

Meer bekend over Twools 15In TWOOLS, het jaarlijkse dansfestival van het Scapino Ballet, volgen korte dansstukken van verschillende choreografen elkaar in snel tempo op. Er is nu meer informatie bekendgemaakt over het programma van de nieuwste editie, TWOOLS 15.

Hernieuwde samenwerking

Het was al bekend dat artistiek leider Ed Wubbe Jan Kooijman en zijn vriendin Henna Lee uitgenodigd heeft om mee te werken aan TWOOLS 15. Jan Kooijman werkte vorig jaar ook al mee aan TWOOLS en verraste toen met zijn choreografiedebuut. Nu werken de twee oud-dansers van Scapino samen aan een aantal korte choreografieën. Over hun medewerking aan TWOOLS zeggen ze het volgende: “Wij kijken uit naar een hernieuwde samenwerking met Scapino. Een plek waar wij allebei veel mooie momenten hebben gekend als danser. Wij voelen ons vereerd om nu een aantal korte choreografieën te mogen maken.”

Debuut nieuwe huischoreograaf

Naast stukken van Kooijman en Lee is in TWOOLS 15 voor het eerst werk te zien van Fang-Yu Shen, de nieuwe huischoreograaf van Scapino. Shen is afkomstig uit Taiwan en combineert traditionele dans met haar dynamische eigen bewegingstaal. Verder zijn in TWOOLS stukken te zien van de jonge choreografen Mischa van Leeuwen, Min Li en Gentian Doda. De laatstgenoemde is winnaar van het Internationaal choreografenconcours in Hannover en de Scapino productieprijs. Studenten van de Rotterdamse Dansacademie Codarts krijgen de kans om zich te presenteren in een gedeelte uit de voorstelling Nico van Ed Wubbe. Wubbe is ook degene die alle choreografieën van TWOOLS op een organische manier aan elkaar zal verbinden.

TWOOLS 15 is te zien van 5 t/m 8 juni in de Rotterdamse Schouwburg. Kaartjes zijn te bestellen via de website.

Foto: Pim Ras