Twee nieuwe voorstellingen Julidans in de verkoop

De voorstelling Disabled Theater van Bel is te zien tijdens JulidansDe kaartverkoop van twee nieuwe voorstellingen van Julidans is gestart. Het gaat om de voorstellingen Disabled Theater van Jérôme Bel en Sfumato van Rachid Ouramdane.

Disabled Theater van Jérôme Bel

Van Jérôme Bel is de voorstelling Disabled Theater te zien bij Julidans. Bel maakte de voorstelling met acteurs van het Zwitserse HORA Theater, een gezelschap voor mensen met een verstandelijke beperking. In de voorstelling wordt het publiek geconfronteerd met de kloof tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking in de samenleving.

Bel wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke dansmakers van Europa. Verwacht echter geen typische dansvoorstelling: vaak gaat Bel tegen alle dansconventies in en er wordt in zijn voorstellingen soms meer gepraat dan gedanst. Vandaar dat er bij zijn voorstellingen regelmatig gevraagd wordt of het nog wel dans is.  

Sfumato van Rachid Ouramdane

Rachid Ouramdane toont tijdens Julidans de voorstelling Sfumato, waarin hij  ervaringen verwerkte van mensen die uit hun woonplaats zijn verdreven door milieurampen. De term ‘sfumato’ is een schilderterm uit de Renaissance en betekent ‘zonder contouren’ of ‘als rook’.

De Algerijns-Franse choreograaf Ouramdane richtte in 2007 zijn eigen gezelschap L’A op. Hij baseert zijn werk vaak op waargebeurde verhalen. Voordat hij zijn eigen gezelschap kreeg, werkte Ouramdane met onder andere Meg Stuart en Jeremy Nelson.  

Julidans vindt plaats van 2 tot en met 13 juli 2013. Het is een festival voor hedendaagse dans en biedt tien dansdagen vol veelbelovende namen en bijzondere voorstellingen. Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten.

Tip: Hoe eerder je kaarten koopt, hoe voordeliger. De prijzen stijgen naarmate de zaal voller raakt.

Foto: Jotivio, verkregen via Wiki Commons