Tusta gaat in première!

Tusta. Foto door Bimala NaysmithVan het dansgezelschap Samadhi Dance Company gaat op 18 mei 2013 een nieuwe voorstelling in première. De dansvoorstelling Tusta laat de toeschouwers nadenken over het doorbreken en veranderen van gewoontes en patronen. Door middel van dans en muziek worden de emoties op een passionele manier opgeroepen. 

In samenwerking met Chris Kuijken van de band Isophone, de Indiase componist en sitarspeler Surajit Das, kostuummaker Airfashion van Leo NG uit Hong Kong en beeldend kunstenares Carolina Larrea wordt er gezorgd voor een unieke voorstelling en beleving.

De dansvoorstelling Tusta heeft een unieke sfeer die versterkt wordt door de Indiase muziek en de danstaal die door elke danser wordt toegepast. Ook de styling en de kostuums zorgen voor een indrukwekkende voorstelling.

Tusta is een dansvoorstelling van het cross-over dansgezelschap Samadhi Dance Company. Samadhi Dance Company is een dansgezelschap dat een steeds groter publiek treft. Ze bestaan sinds 2007 en kregen in 2012 de publieksprijs 2011 uitgereikt voor de voorstelling Saranágati. Dit is een voorstelling die in 2011 in productie is gegaan en nu wereldwijd bekend is.

De première van Tusta vindt plaats op 18 mei 2013 in het Pleintheater in Amsterdam. Op zondag 19 mei is er als afsluiting van de première een matinee, waar een nagesprek plaatsvindt. Tusta zal in het najaar vertoond worden in onder andere Zweden, Noorwegen en België.