Tunesische dansvoorstelling Laaroussa op Nederlandse podia

Laaroussa, door het Tunesische choreografenduo Sofiane en Selma Ouissi Het project Ervaar daar hier Theater brengt in maart en april de moderne dansvoorstelling Laaroussa van het Tunesische choreografenduo Sofiane en Selma Ouissi naar Nederland. Deze producties zijn in zeven steden in ons land te zien.

Het doel van Ervaar daar hier Theater is om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met voor hen nog onbekende dans- en theatervoorstellingen uit allerlei landen. In 2013 waren er verspreid over Nederland dansshows uit Thailand te zien. Dit jaar is het de beurt aan dans uit Tunesië.

Pottenbaksters

Van 20 maart tot en met 2 april treden broer en zus Sofiane en Selma Ouissi op met hun dansvoorstelling Laaroussa, waarvoor ze zich lieten inspireren door de vrouwen van het Tunesische dorp Sejnane: creatieve pottenbaksters die stenen hakken met hun handen, kleurpigmenten mengen en klei tot schalen en sculpturen kneden.

Handendans

De vrouwen van Sejnane zijn een belangrijke rode draad voor de voorstelling: niet alleen zijn ze op het witte doek achter de dansers te zien, hun handbewegingen tijdens het pottenbakken vormen de basis voor de show. Deze hebben Sofiane en Selma namelijk in een andere context geplaatst. Door deze te herhalen, te vertragen, te variëren en met muziek te combineren, creëren de bewegingen een minimalistische choreografie.

Informatie

Op de website van het Ervaar daar hier Theater is een schema met data en theaters te vinden waar de voorstelling te zien is. Kaartverkoop gaat via de desbetreffende theaters.