Nationaal Ballet positioning ballet conferentie

Top internationale balletwereld naar Amsterdam

Het Nationale Ballet organiseert zijn tweede internationale balletconferentie, Positioning Ballet. De top van de balletwereld komt opnieuw bijeen in Amsterdam om actuele thema's te bespreken. De conferentie vindt plaats van 15 tot en met 17 februari 2019, en wordt officieel geopend door Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs en Cultuur.

Ballet in de 21ste eeuw

De deelnemers van Positioning Ballet zijn meer dan veertig artistiek directeuren van topgezelschappen en vele prominente opiniemakers, choreografen, dansers, festivaldirecteuren en journalisten, afkomstig uit vijf continenten. Belangrijke vragen die deze editie aan de orde komen zijn: Hoe kan een dansstijl die ontstaan is in de 17de eeuw relevant blijven voor het publiek van de 21ste eeuw? Hoe gaan balletgezelschappen om met de snel veranderende relatie tussen gezelschap en publiek, choreografen en dansers? En welke vorm van leiderschap is vandaag de dag vereist van artistiek directeuren?

Uniek internationaal platform

De eerste editie van Positioning Ballet werd georganiseerd in 2017. De conferentie was een groot succes. Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet: "Het Nationale Ballet heeft met Positioning Ballet een uniek, internationaal platform gecreëerd voor de top van de balletsector om samen in gesprek gaan over de verschillende artistieke visies en werkwijzen en deze samen kritisch onder de loep te nemen. We zijn trots om in 2019 opnieuw organisator en host te zijn van een event dat een bron van inspiratie is voor de toekomst van de balletkunst waar ook ter wereld."

Positioning Ballet vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 17 februari 2019 in de Nationale Opera en Ballet, Amsterdam. Alleen toegankelijk voor uitgenodigden.