Thuis dansen: zo blijf je bij!

Dansscholen zitten dicht, en we kunnen onze dorst naar dans ook niet lessen met een uitje naar een dansvoorstelling. Gelukkig zijn er veel online alternatieven waardoor je toch met dans bezig kunt zijn.  


Double Skin / Double Mind van ICK 

Tijdens de coronacrisis opent ICK haar deuren online om deze dansmethode te delen. Tijdens de open classes wordt de sensitiviteit van het lichaam ontdekt door middel van vier basisprincipes: breathing, jumping, expanding en reducing. Bij elk onderdeel horen meerdere oefeningen, gestimuleerd door geluid en muziek. 

Vanavond (7 mei) kan je de ZOOM-les al volgen. Kan je vanavond niet? Niet getreurd! Je kan elke donderdag aanhaken om 19.30. Kijk op de website voor de link naar de les. 

Dancing alone together

Ook als je alleen danst kan je samen dansen en dat is precies wat er op deze website gebeurd in de tijd van social distancing. Dancing alone together zet de danslessen niet zelf op, maar verzamelt allemaal initiatieven over de hele wereld! De lessen zijn gratis te volgen, maar een donatie wordt gewaardeerd. Volg vandaag bijvoorbeeld een urban dansles van Korzo of een balletles met Tamara Rojo van English National Ballet.

Warming up 

Voor een online les is het belangrijk om op te warmen. Daarvoor zijn er gelukkig genoeg video’s op YouTube! Volg bijvoorbeeld de warming up van danseres Auti Kamal. 

Effectief stretchen?

Wil je nog beter leren stretchen? In dit artikel geven we je tips hoe je de juiste techniek kiest en deze techniek het beste uitvoert.