Think! van DOX

THINK! van DOX onderzoekt vrijheid van meningsuiting

Vanaf januari 2015 slaan DOX en Elektro-Pop band Bastiaan de handen in één voor een nieuwe voorstelling. Met THINK! legt DOX de vrijheid van meningsuiting onder een vergrootglas en onderzoeken spelers, dansers en muzikanten hoe ver je kunt gaan met elkaar en het publiek. De première vindt plaats op 22 januari 2015, 20.00 uur in Theater Kikker te Utrecht.

Over THINK!

Vrijheid van meningsuiting is een recht dat we allemaal hebben in dit land. Maar kun je dan alles zeggen wat je vindt? Waar ligt de grens? Wie bepaalt die grens dan? En telt vrijheid van meningsuiting dan alleen als de mening bevalt of zitten er consequenties aan?

THINK! is een fysieke theatervoorstelling waarin het publiek actief deelneemt. De regie van de voorstelling is in handen van Marjan Barlage, choreografie door Sassan Saghar Yaghmai. Samen maakten zij eerder onder andere al het prijswinnende La vie c’est drôle en afgelopen seizoen de succesvolle voorstelling I have a dream. 

Klik hier voor de speellijst van THINK!

Electro-pop van Bastiaan

Voor deze voorstelling is DOX de samenwerking aangegaan met electro-pop band Bastiaan. Zij zullen live op het podium voor de muzikale electro-performance zorgen. Hun sound is dansbaar en lyrisch, meedogenloze techno met een 80's synthesizer randje.

Over DOX

DOX is hét Utrechtse huis voor talentontwikkeling en maakt producties met en voor jongeren. DOX neemt jongeren stapsgewijs mee in de interdisciplinaire podiumkunstwereld en wil hen opleiden tot sterke individuen die ergens voor staan. Daarbij is de leefwereld van jongeren, in alle geledingen van DOX, inspiratiebron. De jongeren werken daarbij met gevestigde theatermakers in workshops, werkplaatsen en volwaardige producties en kunnen zich ontwikkelen tot professionele makers, docenten, acteurs en dansers.