Bron: Theatraal AM Waal

Theatraal Am Waal zoekt theater- en danstalent

Locatietheater in de Nijmeegse Benedenstad, dat is Theatraal AM Waal. Ambitieuze dans- en theatermakers die een voorstelling willen ontwikkelen kunnen zich tot 1 januari 2016 aanmelden voor dit festival. Op historische locaties kunnen zij hun werk presenteren aan een nieuw publiek. Theatraal AM Waal vindt plaats op 17 april 2016.

Makers in elke podiumkunsten-discipline kunnen zich aanmelden. Zowel groepen als individuele performers zijn welkom. In januari maakt de jury van Theatraal AM Waal een eerste selectie uit de aanmeldingen. In februari volgt een tweede selectie, waarin de makers hun werk toelichten. De geselecteerde groepen krijgen de nodige begeleiding en een werkbudget van tweehonderd euro.

Theater en dans op historische locaties

Theatraal AM Waal presenteert locatietheater op bijzondere, vaak historische locaties in Nijmegen. Zo zijn er voorstellingen in de Sint-Nicolaaskapel, de Stevenskerk en Museum Het Valkhof. Deelnemende makers worden in een vroeg stadium aan een locatie gekoppeld waar ze hun voorstelling spelen.

Vijf van de deelnemende makers krijgen ook de kans om hun voorstelling te spelen op Festival de Oversteek. Zo kunnen ze hun voorstelling doorontwikkelen en presenteren aan een groter publiek. Aanmelden voor Theatraal AM Waal is mogelijk via de website. Bij de aanmelding moeten een synopsis van de voorstelling, een indicatie van de speelduur en foto- en/of videomateriaal worden bijgevoegd.

Meer inspiratie