Theatraal Am Waal

Theatraal Am Waal op zoek naar aanstormend talent!

Theatraal Am Waal is een locatietheaterfestival van dans en theater op bijzondere plekken in Nijmegen-Oost en de Benedenstad. Theatraal Am Waal gaat in 2015 haar vierde editie in! En daarvoor zijn wij op zoek naar aanstormend talent. We zijn op zoek naar makers die een uitdaging durven aan te gaan om voor een specifieke ruimte een voorstelling te ontwikkelen of een bestaande voorstelling daarop willen aanpassen.

Locaties die vorig jaar als speelplek deelnamen waren o.m: Museum Het Valkhof, de Stratemakerstoren en het Besiendershuis, maar ook was er een garnalenkotter die een theatermaakster aanmoedigde tot het maken van een voorstelling. De locaties moeten dan ook voor de maker en voor bezoeker een inspiratiebron zijn, waardoor een unieke nieuwe belevenis ontstaat.

Theatraal Am Waal biedt amateurs, semi-professionals en professionals een podium om een voorstelling te ontwikkelen en zich te presenteren aan publiek en programmeurs van festivals en theaters.

Productie van Stichting Festival De Oversteek

Theatraal AM Waal is een productie van Stichting Festival De Oversteek. We willen de makers de kans bieden om voor Theatraal AM Waal hun voorstelling te ontwikkelen, om vervolgens door te stromen naar de andere festivals in de omgeving. Een aantal voorstellingen wordt, net als voorgaande editie, uitgenodigd om hun productie vervolgens ook op Festival De Oversteek in september 2015 te presenteren. Festival De Oversteek vindt plaats in Nijmegen Noord / Lent op een twintigtal locaties zoals Waalstrandjes, buitenplaatsen, landgoederen en boomgaarden. TAW-voorstellingen worden, na selectie door het artistieke team en in overleg met de makers, gekoppeld aan sfeervolle locaties van Festival De Oversteek.

Meer weten?

Theatraal Am Waal zal plaatsvinden op zondag zondag 19 april 2015 van 13.00 tot 18.00 uur. Heb je interesse om deel te nemen aan TAW 2015? Geef je dan vóór 1 januari 2015 op via festivaltaw@gmail.com. Meer informatie is te vinden op www.theatraalamwaal.nl.