Anaphase Introdans

Televisieoptreden Introdans in Utopia

Modern balletgezelschap Introdans is uitgenodigd om op vrijdag 12 december een voorstelling te dansen in het televisieprogramma Utopia. In Utopia bouwt een groep van vijftien inwoners aan een compleet nieuw bestaan. Op televisie is Utopia iedere werkdag te zien om 19.30 uur bij SBS6.

Balletvoorstelling in Utopia

Inwoonster Nicoline nam het initiatief voor een balletvoorstelling in Utopia. Volgens Nicoline: "Kunst en cultuur zijn voor mij een uitlaatklep en zijn vast onderdeel van mijn leven, ook in Utopia. En ballet hoort daar bij, daar kan ik enorm van genieten." Zij benaderde dieverse professionele gezelschappen voor een optreden in Utopia.

Introdans in de media

De reactie van Introdans was snel en concreet: Introdans ambieert sinds 1971 om de aandacht voor de danskunst te bevorderen bij een breed publiek, zoals door optredens in de media. Oprichter en algemeen directeur Ton Wiggers: "Introdans is er van overtuigd dat er bij een brede publieksgroep belangstelling bestaat voor modern ballet. Wij als balletgezelschap willen hierin actief zijn en zoeken naar goede mogelijkheden om onze voorstellingen te presenteren, zowel in het theater als daarbuiten. Met een moderne balletvoorstelling van Introdans in Utopia introduceren wij ons aan een nieuw publiek."

Introdans in Utopia

De voorstelling die Introdans in Utopia danst bestaat uit drie duetten. De duetten hebben ieder een eiegen sfeer en tonen samen de veelzijdigheid van modern ballet. De voorstelling bestaat uit het romantisch, meer klassiek geinspireerde andante van Hans van Manen, het lyrische Passage van Ton Wiggers en het eigentijdse Het Debat, ook een choreografie van Ton Wiggers.

De voorstelling van Introdans in Utopia is op vrijdag 12 december om 19.30 en is toegankelijk voor publiek. Via de webshop zijn de kaarten te koop. Dinsdag 16 december is de Introdansvoorstelling te zien in de uitzending van Utopia om 19.30 bij SBS6.