Talk to the Demon van Wim Vandekeybus

Op 6 november gaat Talk to the Demon van Wim Vandekeybus in première in de Stadsschouwburg Amsterdam. Voor de voorstelling is Wim Vandekeybus aan de slag gegaan met een ploeg van zes performers en een kind.

Het belooft een puur stuk te worden, mede doordat in de hele voorstelling geen muziek gebruikt wordt. Ook het gegeven dat hij met een kind aan de slag gaat is nieuw en interessant. Hieronder kun je zien hoe Vandekeybus door een zes jarige jongen geïnterviewd wordt over onder andere de voorstelling.

 

Beladen titel

De titel voorspelt het al een beetje:de voorstelling gaat over demonen. Het woord ‘demoon’ is zeer negatief geladen in onze westerse cultuur, maar heeft in andere culturen verschillende betekenissen: tovenaar, genezer, de belichaming van het niets, het onbewuste deel van onszelf, een clown en een gevallen engel. Daaraan voegt Vandekeybus het instinct van een kind toe als betekenis.Talk to the Demon is namelijk een stuk voor volwassenen, met een kind als ‘architect’ van de gebeurtenissen. Het straalt een demonische onschuld uit die ons volwassenen vaak doet overkomen als gekken of clowns, afhankelijk van de benadering of invalshoek.

Na de première in Amsterdam is de voorstelling ook te zien zijn in Breda, Haarlem, Tilburg en Groningen. Voor de speellijst en meer informatie ga je naar de website.

Meer inspiratie