Talent on the Move - Nu al genieten van topdansers van morgen

Talent on the Move van Holland Dance - Nu al genieten van topdansers van morgen Op dinsdag 18 februari (20.15 uur) gaat in de Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden het doek op voor Holland Dance Festival on Tour. Niet vaak krijgen dansliefhebbers de gelegenheid om zoveel hoogtepunten uit het werk van de gelauwerde choreografen Regina van Berkel, Club Guy & Roni en Nacho Duato op één avond te zien. De jonge dansers in de nieuwe editie van Talent on the move krijgen het voor elkaar.

De eerder genoemde sterchoreografen gunnen het de jonge (inter)nationale dansers van Codarts vanwege hun uitzonderlijke talent en hun aanstekelijke, onstuitbare passie. En die zal het publiek zien en voelen! De nieuwe generatie internationale topdansers danst de sterren van de Velsense hemel.

Dansers van Codarts

Uit de honderden dansers van over de hele wereld die jaarlijks auditeren bij de dansacademie Codarts Rotterdam, selecteert de hogeschool enkele tientallen toptalenten. Zij worden gedegen voorbereid op een professionele carrière in de internationale danswereld. Op initiatief van Holland Dance trekt een selectie van deze talenten vervolgens door het land. Met overgave en passie zetten de dansers een afwisselende avond vol hoogtepunten neer. Zij presenteren uiteenlopende stukken van zowel aanstormende als gerenommeerde choreografen.

Velsen dansstad

Door een intensieve samenwerking tussen het Kunstencentrum Velsen en het Vellsesan College krijgen in de IJmond jonge danstalenten extra mogelijkheden om tijdens schooluren hun kansen op een plek op één van de dansacademies te vergroten. Naast het gewone lesrooster worden er uren ingeroosterd om binnen deze Dansklas extra danslessen te volgen.

Bovendien bezoeken de leerlingen voorafgaand aan de dansvoorstellingen een extra programma in de Stadsschouwburg Velsen. Door het bijwonen van warming-ups, het volgen van masterclasses en meet & greets met de dansers krijgen zij een uniek kijkje in de professionele danskeuken.

Na het volgen van deze vooropleiding zijn de leerlingen goed voorbereid op een vervolgopleiding aan het MBO of het HBO. Ze kunnen vol vertrouwen auditie doen en straks de sterren van de hemel dansen. De eerste leerlingen van de dansklas zijn inmiddels doorgestroomd naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Lucia Marthas Dansacademie.

Prijs: vanaf €20,75
Meer info: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789