Talent On The Move - The Dog Days Are Over

Talent On The Move 2015 op tournee

Talent On The Move 2015 toert vanaf begin februari weer door Nederland. Een zorgvuldige geselecteerde groep jonge dansers van de Codarts (dansacademie Rotterdam) dansen een gevarieerd programma. Naast wereldberoemd repertoire van topchoreografen zoals Jiří Kylián, William Forsythe en Jan Martens, dansen ze ook werk wat speciaal voor hen gecreëerd is.

Ze dansen choreografieën van Jiří Kylián, Ton Simons, Stephen Shropshire, Konstantin Keykhel, Marina Mascarell, Felix Landerer, Jan Martens en William Forsythe; bewerkt door Armancio Gonzalez & Jone Martin.

Talent On The Move

Uit de honderden dansers die jaarlijks auditeren bij de dansacademie Codarts Rotterdam, selecteert de hogeschool enkele tientallen toptalenten. Zij worden voorbereid op een professionele carrière in de internationale danswereld. Op initiatief van Holland Dance trekt een selectie van deze talenten elk jaar het land in om verschillende choreografieën te dansen.

Bekijk hier de speellijst.

Van Jiří Kylián tot Jan Martens

Het werk wat de dansers in Talent On The Move 2015 dansen is van choreografen met verschillende achtergronden. Zo staan ze bijvoorbeeld in repertoire van Jiří Kylián, die als choreograaf wordt gezien als een van de grootste kunstenaars van Nederland. Hij heeft in dertig jaar tijd het Nederlands Dans Theater naar de wereldtop gebracht. De jonge choreograaf Jan Martens die nog aan het begin staat van zijn carrière, maakt werk waarin de schoonheid van de incomplete mens centraal staat. Zijn indringende choreografieën, vaak uitputtingsslagen balanceren tussen verhalend en conceptueel. Ook dansen de jonge dansers werk van Marina Mascarell die jarenlang danste bij NDT 1 en NDT 2 en werk maakte voor Scapino Ballet Rotterdam, Dance Forum Tapei en Korzo Producties.