Symposium ‘Life Skills’ toont parallellen topsport en dans

National Center Performing artsOp 1 december organiseert National Center Performing Arts het mini symposium ‘life skills’ op het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Arnhem. Het symposium toont de parallellen tussen topsport en de podiumkunsten en biedt inzicht in talentontwikkeling.

Topsport en dans

Een optimale prestatie staat zowel in de podiumkunsten als de topsport centraal. Rondom de topsporter, danser of musicus is een goed uitgebalanceerd voorzieningen-netwerk essentieel in de ontwikkeling van talent. De topsport kent state of the art voorzieningen. National Center Performing Arts wil deze kennisontwikkeling toegankelijk maken voor de podiumkunsten.

Symposium Life Skills

Coördinator Mirjam Uppelschoten brengt in beeld hoe de visie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op talentontwikkeling in de topsport vorm krijgt op Papendal (Centrum voor Toosport en Onderwijs) en andere plekken in Nederland.

Michelle Verhoef, lifeskills coach binnen het CTO zoomt in op het lifeskills programma dat uitgaat van zelfstandigheid en zelfregulering van jong talent. Het programma draagt zorg voor de complexe uitdagingen van jonge topsporters en biedt coaching in alle aspecten van persoonlijke ontwikkeling.

Programma

18.30 Inloop met koffie en thee
19.00-19.10 Welkom en introductie Robert van Cingel, directeur Sport Medisch Centrum Papendal
19.10-19.25 CTO, uniek in de wereld, door Mirjam Uppelschoten, coördinator CTO
19.25-19.55 Life skills programma voor toptalent door Michelle Verhoef, life skills coach CTO
19.55-20.15 Uitwisseling met publiek, vragen.
20.15-21.00 Rondleiding CTO accommodaties Papendal
21.00 Afsluitende borrel

Locatie

Hotel en Congrescentrum Papendal
Papendallaan 3
6816 GV ARNHEM

Aanmelden

Het mini symposium is gratis toegankelijk, aanmelden is noodzakelijk via welcome@ncpa.eu. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding, met reisopties naar Papendal.