Summer Dance Forever geeft deze winter voorproefje

Summer Dance Forever geeft deze winter voorproefje

Het internationale urban dansfestival Summer Dance Forever geeft deze winter een indruk van wat er deze zomer allemaal in de Nederlandse hoofdstad gaat gebeuren. Van 3 tot 7 februari 2017 krijg je in Paradiso en Theaterschool Amsterdam een voorproefje van het uitgebreide programma van Summer Dance Forever.

Het programma trapt op 3 februari 2017 af met drie dansvoorstellingen in Paradiso. De twee daaropvolgende dagen strijden verschillende housedansers in twee hiphopbattles. De wintereditie wordt afgesloten met twee dagen lang hiphopworkshops van internationaal gerenommeerde dansers.

Nederlandse première Boost en Fighting Spirits

Tijdens de aftrap van de wintereditie van Summer Dance Forever worden drie internationale hiphopvoorstellingen naar Amsterdam gehaald. De dansvoorstellingen laten allen zien hoe hiphop zich als kunstvorm op het podium manifesteert. De dansvoorstelling ClubIN’ Club’OUT ging afgelopen zomer in première op Summer Dance Forever. De voorstelling met daarin een fusie van house, voguing, hiphop en waacking, is deze winter voor de tweede keer in Amsterdam te zien.

De hiphopvoorstellingen Boost en Fighting Spirits beleven beide hun Nederlandse première tijdens deze wintereditie. In Fighting Spirit stijgen acht danseressen boven zichzelf uit door popping, locking, hype, top rock, new style, waacking, dancehall en verschillende traditionele Afrikaanse dansstijlen te integreren in een voorstelling waarin house de basis vormt.

De dansvoorstelling Boots brengt choreograaf Philippe Almeida, de Gumboot cultuur uit de mijnen van Zuid-Afrika samen met westerse hiphop. Beiden komen voort uit een bewegingen die gemarkeerd worden door strijd en de hang naar bevrijding.

Twee internationale housebattles in Amsterdam

Vervolgens zullen er op 4 en 5 februari 2017 twee housebattles in de Nederlandse hoofdstad plaatsvinden. De internationale top in house zal hiervoor afreizen naar Nederland. Op zaterdag strijden de dansers tijdens House Dance Forever. Zondag vinden de battles van Juste Debout plaats.

De voorverkoop is inmiddels gestart. Meer informatie en tickets zijn te vinden via de website