Succesvol openingsweekend voor Cinedans

Succesvol openingsweekend CinedansOp 1, 2 en 3 maart vond het openingsweekend van Cinedans plaats in EYE, het nieuwe filmmuseum in Amsterdam. Met volle zalen bij de meeste programma’s was het een zeer succesvol eerste weekend voor het festival. Hoogtepunten waren het openingsprogramma, de wereldpremière van Point Taken 3, de voorstelling rondom de bijzondere samenwerking tussen Hans van Manen en filmmaker David Hinton en de uitreiking van de Dioraphte Cinedans Awards.

Point Taken 3

In het weekend beleefden vijf Nederlandse dansfilms hun wereldpremière tijdens Point Taken 3. Het initiatief van het Mediafonds en Fonds Podiumkunsten in samenwerking met NTR en Cinedans geeft choreografen en regisseurs de kans om samen een korte dansfilm te maken. De films zijn morgen (zaterdag 9 maart) nog eenmaal te zien bij Cinedans, daarna gaan ze op tournee in binnen- en buitenland.

Winnaars Dioraphte Awards

Op zondag 3 maart werden de winnaars van de Dioraphte Cinedans jury- en aanmoedigingsprijs bekendgemaakt. De jury, bestaande uit Andreea Capitanescu (Explore Dance Festival), Astrid van Leeuwen (danspublicist), Nada Mounzer (NTR) en Stefan Schwartz (Tanzhaus Nordrhein-Westfalen), kende de prijs voor beste dansfilm toe aan Boris Seewald. Hij mocht voor zijn korte film Momentum 7500 euro in ontvangst nemen. De aanmoedigingsprijs van 2000 euro ging naar David Rodríguez Gimeno met Develop/Movement no. 1. Deze film is vandaag nog te zien in Shorts 3 Is it Dance? om 14.00 uur.

Cinedans is alleen nog vandaag en morgen. Kijk hier voor het programma.