Studiemiddag 8 februari over Dans en Filosofie

De Vereniging voor Dansonderzoek (VDO) houdt op zaterdag 8 februari een studiemiddag over Dans en Filosofie. Het begint om 15:00 uur in het Parnassos Cultuurcentrum in Utrecht en duurt ongeveer twee uur.

Sprekers

Er zijn drie sprekers aanwezig op de studiemiddag: choreografe Diane Elshout van het Moving Arts Project, mw. drs. Zeynep Gündüz van de Universiteit van Amsterdam en Mirjam Sögner, recent afgestudeerd aan Artez met het Honours Programme op het gebied van Dans. Zij zullen ieder presentaties geven over het thema van de middag. De lezingen worden voornamelijk in het Nederlands gegeven, maar sommige presentaties zijn in het Engels.

Vereniging voor Dansonderzoek

De Vereniging voor Dansonderzoek is in 1990 opgericht om onderzoek naar dans in Nederland te stimuleren. Het begrip ‘onderzoek’ wordt door de VDO breed opgevat; het kan wetenschappelijk onderzoek zijn, maar ook vanuit een historisch oogpunt, of vanuit de theaterwereld zelf.

De VDO heeft als doel een forum voor dans te creëren in Nederland. Ook wil de vereniging dat er contact wordt gelegd tussen dansonderzoekers, dat er zoveel mogelijk gedachtenwisseling en discussie plaatsvindt en dat de onderzoeksresultaten met elkaar worden gedeeld.

Informatie

Details over de studiemiddag worden in januari vrijgegeven. Na afloop van de studiemiddag komt er een verslag op de website van de VDO te staan.