Studiebeurs en stageplek bij dansschool Danzalterna

Per 22 maart sluit de deadline voor een studiebeurs voor studenten dans/beweging/ theater/dramaturgie met dramaturge Gabriela Zuarez. De studiebeurs geldt voor maart tot en met juli 2015 in Amsterdam. Daarentegen sluit per 31 maart sluit de oproep voor een stage als assistent dans-dramaturgie of als assistent dansdocent.

Workshop-productie 'Body, Dance and Performance'

Studiebeurzen zijn beschikbaar voor de workshop-productie 'Body, Dance and Performance' van maandag 23 tot en met zondag 29 maart. Studiebeurzen dekken de kosten van de workshop, trainingen en de voorstelling. De workshop-productie heeft tot doel om een nieuwe dansgezelschap te creëren met lessen, repetities en choreografie. Het is een uitdagende ervaring voor hen die hun innerlijke beweger-danser-performer tot het maximum willen laten ontwikkelen. Verleg je horizon, leer nieuwe danstechnieken en werk samen met andere dansers aan een fantastische theater-dansproductie in het Theater A’dam.

Assistant dans-dramaturgie / assistant dansdocent van Gabriela Zuarez

Dansschool Danzalterna en de dansgroep El Sur Mundo Project bieden een stageperiode van zes maanden die start in april 2015. Tijdens deze stage assisteer je choreografe/dramaturge Gabriela Zuarez in de ontwikkeling van het trainingsprogramma en productiewerk voor de dansschool en de dansgroep. De kern van de stage is het assisteren van de dramaturge in haar onderzoekswerk (voorbereiding, conceptualisering en schrijven), het creatieve ontwikkelingsproces met de dansers, en de opbouw van de productie met de praktische zaken daaromheen. Ook assisteer je haar tijdens de danslessen (methode, pedagogiek en praktijk voor studenten), open repetities en optredens.

Van de stagiaire wordt verwacht dat hij/zij aanwezig is bij de danslessen, repetities en uitvoeringen. De stage is bedoeld voor: bachelor studenten dans, choreografie en dansonderwijs, bachelorstudenten theater, masterstudenten theater, perfomance en choreografie en bachelor- en masterstudenten culturele studies (met ervaring in bewegings- en danstechnieken).

Ga voor meer informatie naar de website van dansschool Danzalterna over onder meer de workshop-productie.

 

Meer inspiratie