Studentdansers zijn van goud

We Are GoldOp 2 mei 2012 vindt de première plaats van We Are Golden in Theater aan het Spui, Den Haag. We Are golden is de eindproductie van de eerste lichting T.I.M.E. studenten. T.I.M.E. staat voor This is Music-Theatre Education en is de masterspecialisatie muziektheater van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

De groep dansers in We Are Golden worden begeleidt door Paul Koek, Paul Slangen en Ines van der Scheer, in samenwerking met muziektheaterensemble de Veenfabriek in Leiden. Het thema van de voorstelling is Geloof/Ongeloof: geloven wij nog in de samenleving? Het uitgangspunt voor de voorstelling is de mythe van Koning Midas, die wenst dat alles wat hij aanraakt in goud verandert.

Voor de voorstelling deden de studenten onderzoek op het kantoor van een aantal grote bedrijven. Door het directe contact met het bedrijfsleven verkregen de dansers de benodigde inzichten die weer terug zijn te zien in de productie. De coaches van de productie komen zowel uit het bedrijfsleven als de wetenschap. De voorstelling op 2 mei is het startsein voor de toer die heel Nederland doorgaat en op 3 juni eindigt in Maastricht. Het T.I.M.E. gezelschap komt onder andere langs Leiden, Amsterdam en in Utrecht tijdens het Festival a/d Werf.