Streetdance, ballet en volksdans in 1001 Nacht

Streetdance, ballet, volksdans en bollywood in 1001 Nacht. Foto door Ruud Baan1001 Nacht – ‘Ik zie je en moet mijn ogen sluiten…’ is de nieuwe voorstelling uit een uniek samenwerkingsverband tussen het Nationale Ballet, cross-over gezelschap ISH en diverse amateur dansgroepen. 1001 Nacht gaat in première op 28 oktober in de Meervaart te Amsterdam. De voorstelling is de afsluiting van het New West Fest, een zesweeks festival ter viering van het zestigjarig bestaan van het stadsdeel Nieuw-West.

1001 Nacht

1001 Nacht – ‘Ik zie je en moet mijn ogen sluiten…’ is een voorstelling waarbij professionals en amateurs elkaar ontmoeten en elkaar beïnvloeden. De samenwerking sluit volledig aan bij het thema van het New West Fest, ‘Kunst verbindt’. Naast ISH en het Nationale Ballet, werken onder andere amateur dansgroepen Sahara-Dance, Dansschool 4West, Aïsa Lafour Bellydance Company, Ballet- en dansschool Martha Rowoud en Amsterdam Dance Centre mee aan de voorstelling. De samenstelling en eindmontage van de voorstelling is in handen van Peter Leung, coryphée bij het Nationale Ballet.

Turkse volksdans, Indiase bollywood, streetdance en klassiek ballet creëren zorgen samen voor een diverse voorstelling, waarbij de beroemde vertellingen uit 1001 Nacht de rode draad vormen. Het Nationale Ballet laat in de voorstelling een Pas de Deux zien uit Carmen en La Source.

Voor meer informatie, bekijk hier de website