Stichting Omscholingsregeling Dansers viert jubileum met Switch

Switch Stichting omscholingsregeling dansersStichting Omscholingsregeling Dansers bestaat 25 jaar. Op 31 oktober wordt dit gevierd met de dansvoorstelling Switch in de Stadsschouwburg Amsterdam. Aan deze bijzondere dansvoorstellingen werken meerdere dansgezelschappen mee.

Switch, Empowering Dancers Future Careers gaat om de inspirerende verhalen van oud-dansers. Er werken niet alleen dansgezelschappen mee, maar ook enkele voormalige dansers zullen op het podium staan tijdens deze voorstelling. Onder hen zijn Ivan Perez, Sandra Marin en Jiri Pokorny die allen oud-dansers van het Nederlands Dans Theater zijn. Voormalig danser Jan Kooijman presenteert de avond.

Het Scapino Ballet danst tijdens Switch een duet uit Songs for Drella, gemaakt door Ed Wubbe en Marco Goecke. Het Internationaal Danstheater laat een gedeelte van de nieuwe voorstelling SubWays zien, een eigen mix van muziek en dans. Naast deze Nederlandse dansgezelschappen werken ook buitenlandse dansers mee aan de voorstelling. Zo presenteert het Pools Nationale Ballet Grand Pas Classique van Victor Gsovsky. Dansers Oleksandra Liashenko en Maksim Woitiul zullen dit stuk dansen. Tevens zijn er studenten van de Duitse dansschool Palucca Schule, zij dansen een choreografie van Annabelle Lopez Ochoa.

Stichting Omscholingsregeling Dansers (SOD) werd opgericht in 1986 en is er voor dansers die hun loopbaan beëindigen en aan een nieuwe carrière beginnen. Zij worden door SOD bijgestaan met advies en waar nodig financiële steun.