Verfilming West Side Story

Steven Spielberg verfilmt de wereldberoemde musical West Side Story

Niemand minder dan regisseur Steven Spielberg, onder andere bekend van Schindler’s List en Jurassic Parc, heeft het initiatief genomen om een moderne variant van de musicalfilm West Side Story te maken samen met scenarioschrijver Tony Kushner. Op sociale media circuleert de auditie-oproep voor acteurs en actrices die moeten kunnen zingen én dansen.

Het verhaal van West Side Story

West Side Story is een vrije bewerking van het verhaal van Romeo en Julia en speelt zich af in New York. Tony en Maria behoren bij twee rivaliserende jeugdbendes (de Sharks en de Jets), maar worden toch verliefd op elkaar. Oorspronkelijk is West Side Story een musical van Arthur Laurents uit 1957. Robert Wise maakte er in 1961 een film van met Natalie Wood en Richard Beymer in de hoofdrollen. De film werd destijds bekroond met tien Oscars.

Strijd om de filmrechten

De website Deadline meldde het nieuws voor een nieuwe West Side Story voor het eerst in 2014. Dit werd echter pas in 2016 bevestigd door Spielberg in een interview met The Hollywood Reporter. Hierin verklaarde hij: ‘’Vijftien jaar lang probeer ik al de rechten te verwerven. Nu, met een beetje hulp van 20th Century Fox, lijkt dit te gaan lukken.’’ Wanneer deze moderne West Side Story uitkomt, is nog onbekend.

Geniet hier nog van de oude film-trailer: