Sterren Dansen op het IJs 2013 minder populair

Sterren Dansen op het IJs blijkt minder populair dan voorgaande edities.De eerste aflevering van het vijfde seizoen van Sterren Dansen op het IJs vond plaats op dinsdag 1 januari 2013. Het programma werd echter minder goed bekeken dan de voorgaande edities, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De aflevering van dinsdagavond werd door 869.000 mensen bekeken. Dit in tegenstelling tot de ruim 1,5 miljoen kijkers van de eerste aflevering van het vorige seizoen, die begin 2011 plaatsvond. Ook de drie seizoenen daarvoor lagen de kijkcijfers boven de één miljoen.

De eerste afvaller van het programma is Zimra Geurts, Nederlands fotomodel en verslaggeefster voor GeenStijl. Sommigen geloven dat zij eruit werd gestemd, omdat ze aan het einde van haar act een tongzoen gaf aan haar mannelijke danspartner.

Op zondag 6 januari vond de tweede aflevering plaats. Daarin werd bekend dat Andy van der Meijde en José Hoebee het voor gezien moesten houden. Volgens de jury verdiende Monique Sluijter, die het opnam tegen de andere dansers, wel een plekje in de volgende ronde.

Heb je de afleveringen gemist? Geen zorgen, je kunt ze terugkijken op de website van Sterren Dansen op het IJs.