Break a Leg – Steetstyle Dance Festival

Steetstyle Dance Festival Break a Leg in de Meervaart

Zondag 1 februari vindt voor de zesde keer het Break a Leg festival plaats in theater De Meervaart. Break a Leg is een Streetstyle Dance Festival in Amsterdam georganiseerd door Studio West, Vince Charming Productions en theater De Meervaart. Tijdens het Festival zijn er twee wedstrijden; de Crew Competition en de One on One Battle. Naast deze wedstrijden komen er DJ’s, is er live art te zien en is er een Urban Artmarket, eten en nog veel meer.

Hip Hop Crew Competition

Tijdens deze competitie zullen vijftig hiphop crews het tegen elkaar opnemen. Deze crews zijn onderverdeeld in zes categorieën: Upcoming Crewz (beginners), Miniz (tot en met 13 jaar), Juniorz (14 tot en met 17 jaar), Aldultz (17 plus), Mega crewz (crew groter dan twintig personen) en Parentz.  De jury (bestaande uit: Candl, Herrie the Robot en Gil the Grid) beslist welke Crews, vanaf de 14- jarige, zich een jaar lang "Best Break a Leg Dance Crew - 2015"  mogen noemen en gaan naar huis met de trofee en een geldprijs. De jongste crews strijden alleen om trofeeën. Dit jaar zijn er twee nieuw categorieën bijgekomen, namelijk: de Upcoming Crewz en de Parentz.  De crew-competitie word dit jaar gehost door Vince Charming.

De One on One battle

In deze competitie zullen honderd solo hiphopdansers tegen elkaar strijden. Ze worden daarbij beoordeeld door Kenzo Alvares, Henry O'tawiah en Andreas Wicked, onderverdeeld in twee verschillende leeftijdscategorieën. De winnaars van de battles (14+ jaar) mogen zich een jaar lang "Best Break A Leg One on One Dancer - 2015" noemen en gaan naar huis met de trofee en een geldprijs. De presentatoren van de One on One battle zijn Shaggy en Leal Arazzi.

Art market op Break a Leg

Naast de Crew Competitie en de One on One Battle is er nog veel meer te doen op het gebied van Urban Culture zoals een art market, de Just Dance Booth en een live painter. Op de art market kun je iets betaalbaars kopen van Streetwear shops en kunstenaars: deze keer onder andere van Four Pillarz Clothing, Jazzy Belle Shop, Gaturo Couture en Gata.

Sjem Bakkus zal gedurende de dag live een artwork maken. Als ex-graffitiartiest haalt hij nog altijd zijn inspiratie van de straat. Hij kijkt door de massa heen en ziet dingen die anderen nog niet opgevallen zijn, stript deze onderwerpen van hun dagelijkse sleur en regels en geeft ze een eigen, nieuwe betekenis. Zijn stijl wordt het best gekenmerkt door humor, precisie en een flinke dosis waanzin. Ook kun je een dansje komen doen in de 'Just Dance Booth' van Ubisoft. Just Dance is 's werelds nummer één dansgame.