Steeds lagere kijkcijfers Sterren Dansen op het IJs

De kijkcijfers van Sterren Dansen op het IJs blijven dalen.Het nieuwe seizoen van Sterren Dansen op het IJs draait sinds begin 2013 op SBS6. De kijkcijfers zijn sindsdien niet al te positief geweest, maar nu blijkt uit metingen dat ze ver onder de maat zijn. Zo keken er afgelopen zaterdagavond maar 576.000 mensen, ten opzichte van 1,6 miljoen kijkers van All You Need is Love.

Sterren Dansen trok vorig jaar gemiddeld 1,3 miljoen kijkers, in schrille tegenstelling tot de cijfers van dit jaar. Stichting KijkOnderzoek deed de metingen, waaruit ook bekend werd dat het schaatsprogramma op de laatste plek van de Dag Top 25 belandde.

De eerste liveshow, die plaatsvond op 1 januari 2013, trok ca. 869.000 kijkers. Die cijfers werden geweten aan het feit dat er veel concurrende programma’s rond dezelfde tijd draaide. De tweede liveshow kende echter al ruim 170.000 minder kijkers.

De derde liveshow vond afgelopen zaterdag plaats. Daarin kregen Antje Monteiro, Monique Sluyter en Cristophe Haddadd de minste stemmen en moesten het ijs verlaten.