Start kaartverkoop Cinedans 2014

Cinedans Dance on ScreenWoensdag 19 februari is de kaartverkoop gestart van Cinedans. Van 12 t/m 16 maart 2014 keert Cinedans terug in EYE, Amsterdam. Tijdens de elfde editie van het vierdaagse festival waarin de dansfilm centraal staat zijn maar liefst 90 internationale dansfilms, documentaires en interactieve installaties te zien. Een bijzondere rol is weggelegd voor regisseur Boris Paval Conen als Special Guest en filmmaker Peter Delpeut als gastcurator. 

Peter Delpeut en Found Choreography

Filmmaker Peter Delpeut treedt voor Cinedans 2014 op als gastcurator. Cinedans vroeg hem zijn visie op dansfilm te presenteren. Delpeut initieerde daarop een communityproject rondom found choreography: found footage bewerkt tot choreografie. Cinedans zette samen met Delpeut een weblog op en iedereen werd uitgenodigd zijn eigen found choreography in te zenden. Tijdens het festival toont en bespreekt Delpeut de mooiste inzendingen. 

Ook Delpeuts eigen film One Hand Clapping gaat in première op donderdag 13 maart, One Hand Clapping is een found choreography waarin de handen van vijf chef-dirigenten van het Koninklijk Concertgebouworkest een lyrische dans uitvoeren. De beelden komen uit concertregistraties waarop extreem is ingezoomd. 

Special guest Boris Paval Conen

De eerste dansfilm van Boris Paval Conen, Shelter, maakte hij in samenwerking met choreograaf Shusaku Takeuchi en werd al vertoond op Cinedans’ allereerste festival. De film speelt zich af in een bunker waar een man en een vrouw schuilen voor de regen.

In de jaren daarop werkte Conen met choreograaf Jiři Kylián. Samen maakten ze onder meer Car Men, op basis van de opera Carmen van Bizet. Afgelopen september ging hun nieuwste dansfilm in première op het Nederlands Filmfestival: Between Entrance and Exit – een bizarre dwaaltocht door een labyrint van herinneringen, spijt, schuld en verlangen.

Vrijdag 14 maart zijn deze drie films te zien, gevolgd door een gesprek tussen Joyce Roodnat, cultureel commentator NRC Handelsblad, en Boris Paval Conen, Jiří Kylián en componist Han Otten.

Kaartverkoop Cinedans

Kaarten zijn nu te koop via de website van het EYE Film Instituut in Amsterdam.

 

Meer inspiratie