SPRING Performing Arts Festival

SPRING Performing Arts Festival wint internationale Greener Event Award

Het SPRING Performing Arts Festival heeft de Greener 'Commended Award' 2017 ontvangen, wat betekent dat SPRING een goed beheerd en milieubewust evenement is. De Greener Event Awards worden uitgereikt door A Greener Festival, een non-profit organisatie dat events over de hele wereld helpt om milieuvriendelijke werkwijzen toe te passen. SPRING is samen met het Ierse Doolin Folk Festival het eerste indoor-festival wereldwijd die dit label krijgt.

Over SPRING Performing Arts Festival

SPRING presenteert makers die gedreven worden door actuele en maatschappelijke ontwikkelingen. Hierbij past een organisatie die zich bewust is van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom wil SPRING een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving en een voorbeeld zijn voor andere organisatie. Zij laten onder andere de brochure op gerecycled papier drukken, werken samen met lokale leveranciers en verplaatst de deelnemende artiesten niet in een taxi… maar gewoon op de fiets! De groene werkwijze wordt nu beloond met een Greener Event Award.

De Greener Event Awards

A Greener Festival voert onafhankelijke beoordelingen uit en verifieert en certificeert milieuacties op evenementen en locaties. Festival en events worden niet gescout, maar kunnen zichzelf inschrijven voor de prijs. Vervolgens wordt het festival door de organisatie bezocht. De deelname van SPRING werd aangemoedigd door de gemeente Utrecht, die zich milieuvriendelijker wil presenteren.

SPRING Performing Arts Festival 2018 vindt plaats van 17 tot en met 26 mei op verschillende locaties in Utrecht. Het programma wordt 27 maart bekend gemaakt op www.springutrecht.nl.