Spin Off Finals 2013

Bezoek op zondag 17 februari de finale van Spin Off.De beste b-boys en stand up dancers van Nederland hebben de afgelopen maanden gestreden voor een plaats bij de Spin Off Finals. Op zondag 17 februari vindt deze finale plaats. Er zijn de hele dag battles voor b-boys, poppers, lockers, hiphoppers en housedancers in diverse categorieën, zoals solo, duo, drie tegen drie en crew. ’s Avonds om 19.00 uur beginnen de finale battles. De Spin Off battles worden gejureerd door topdansers uit binnen- en buitenland. De winnaars gaan op een road trip naar de Yalta Summer Jam in Oekraïne, een internationale hip hop jam met allerlei battles en workshops.

Naast de battles zijn er deze dag allerlei showcases en workshops. Zo is er een introductieworkshop breakdance en kun je showcases bijwonen van onder andere Moyo Tribe en De Funky Presidentz. Moyo Tribe is een housedance groep uit Den Haag en geen onbekende bij battles. De Funky Presidentz tonen locking, hip hop en housedancing onder leiding van Eszteca Noya, bekend van So You Think You Can Dance. Ook is er een Hip Hop Lifestyle Market, met hippe kleding en sneakers, en dansers kunnen zich gratis laten fotograferen.

Voor meer informatie over het programma, inschrijven voor de workshops en kaartverkoop: www.spin-off.nu

Stand up dance

De term ‘stand up dance’ is een verzamelnaam voor verschillende stijlen, zoals popping en locking, die zich onderscheiden van breakdance. Popping is een dansstijl ontstaan in de jaren zeventig. Het is gebaseerd op een techniek van snel spannen en ontspannen. Locking houdt in dat iemand vanuit een snelle beweging ineens stil komt in een bepaalde positie (‘locking’) en die positie een korte tijd vasthoudt om vervolgens weer door te gaan in dezelfde snelheid als daarvoor.

Foto: Alexander Zabara, via Wiki Commons