Solaris nieuwe dansshow van Joeri Dubbe

Joeri Dubbe door Brecht HoffmannHet succes van zijn eerste show Chrono is nog niet overgewaaid of choreograaf Joeri Dubbe zet zichzelf opnieuw op de kaart. Op vrijdag 7 februari tijdens het Holland Dance Festival 2014 gaat zijn tweede avondvullende dansvoorstelling in première, genaamd Solaris.

Joeri Dubbe liet een succesvolle carrière als danser bij het Nederlands Dans Theater achter zich om zijn kansen als freelance danser en choreograaf onder de vleugels van Korzo te beproeven. Onder andere door deze samenwerking heeft hij Solaris kunnen maken.

Solaris is een voorstelling die zich richt op het fenomeen dat ons denken en leven beheerst: macht en de machthebber. De wereld wordt waargenomen als een piramide waar slechts weinigen de top zullen bereiken. Uiteindelijk, stelt Dubbe in de show, is er slechts één mens aan de top.

Dubbe wil de situatie in de show met zes dansers uitbeelden. De primeur van de voorstelling vindt plaats op 7 februari 2014, tijdens het Holland Dance Festival. Solaris zal daarna ruim twee maanden door heel Nederland te zien zijn.

Informatie

Solaris is in totaal drie keer te zien op het Holland Dance Festival. Voor meer informatie: bezoek de site van het festival. Als je benieuwd bent waar Solaris verder wordt opgevoerd, neem dan een kijkje op de site van dansgezelschap Korzo, daar staat de volledige speellijst.