Snow in June LeineRoebana

Snow in June nieuwe dansvoorstelling LeineRoebana

Eind maart gaat de nieuwe dansvoorstelling van LeineRoebana Snow in June in première. Een voorstelling met de Taiwanese danseres Kai-Yun Chen en de Zweedse cellist Jakob Koranyi. De tournee van Snow in June begint met de première in het Chassé Theater Breda op 28 maart en eindigt op 26 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Dansvoorstelling Snow in June

“Dans en slagwerk – de ideale combinatie!” riep de Chinese componist Tan Dun (Crouching Tiger, Hidden Dragon) uit na het zien van de choreografie Snow in June, die LeineRoebana op zijn gelijknamige compositie voor cello en slagwerk maakte in opdracht van de Cello Biënnale 2012. Het was de start van een bijzondere vriendschap tussen Tan Dun en LeineRoebana en de aanleiding voor een avondvullend programma.

Snow in June is een programma met drie choreografieën op muziek van Tan Dun, waarin slagwerk en cello solo een belangrijke rol speelt. De muziek wordt live uitgevoerd door een aantal van de meest interessante jonge solisten van Europa: de Zweedse cellist Jakob Koranyi en Tatiana Koleva met haar Youth Percussion Pool.

De titel Snow in June verwijst naar het 13e eeuwse Chinese drama van Kuan Han-Ching, waarin een jonge vrouw, Dou Eh, ter dood wordt gebracht vanwege misdaden die ze niet heeft gepleegd. Tan Dun’s muziek verklankt medelijden en puurheid, schoonheid en duisternis en is een treurzang ter nagedachtenis aan alle onschuldige slachtoffers.

Meer inspiratie