Shimmy Shake zet fusion buikdans in de schijnwerpers

Shimmy Shake Festival zet fusion buikdans in de schijnwerpersHet Shimmy Shake Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 en zondag 23 december in het Internationaal Dans Theater te Amsterdam. Bij dit tweedaagse dansfestival, georganiseerd door Liteside, staat fusion buikdans centraal. In zowel deze stijl als andere oriëntaalse dansstijlen zijn er workshops te volgen, voorstellingen te zien en is er een programma voor kinderen. Speciale gast is de tribal fusion danser Illan Rivière die wereldwijd hoge ogen gooit met zijn danstalent.

Het Programma

Zowel beginners als gevorderde dansers kunnen hun hart ophalen tijdens dit festival. Het festival begint met een oriëntaalse dansmarathon, naar een concept van tribal fusion pionier Tjarda van Straten. Hierbij zijn er achter elkaar workshops te volgen van professionele dansers in verschillende stijlen. Hierbij kan gedacht worden aan Hula, modern, salsa, souk fusion en buikdans. Ook voor kinderen is er een divers programma bestaande uit workshops en er is een open podium.

Een optreden van Illan Rivière kan als één van de hoogtepunten van het festival worden gezien. Deze 19-jarige Parijzenaar heeft al opgetreden bij meerdere oriëntaalse dansfestivals in Europa en Amerika. Zijn bewegingstaal kan omschreven worden als buikdans in een modern jasje. Naast Rivière zijn er ook andere professionele dansers te zien, waaronder de Nederlandse Tjarda van Straten die tijdens het festival nieuw werk toont. 

Voor meer informatie, bekijk hier de website

Om alvast in de stemming te komen, hier een optreden van Rivière.