Shimmy Shake Talent Show 2015

Op zondag 24 mei 2015, Eerste Pinksterdag, vindt in Maaspodium, Rotterdam, de eindpresentatie plaats van de vijftien fusion buikdans acts die door een professionele jury zijn gekozen uit vijfenveertig acts die meededen aan de Shimmy Shake Factor CO, het énige talentontwikkelingstraject voor Urban Fusion buikdansers in Nederland.

Urban Fusion buikdans

'Urban Fusion buikdans' is een verrassende en vernieuwende mix van hedendaagse dans en muziekstijlen, zoals bijvoorbeeld flamenco, tango, burlesque, moderne dans, gypsy, hip hop, steampunk en gothic, met traditionele buikdans. Urban Fusion buikdans is een uiterst persoonlijke dans; elke danseres legt een stukje van haarzelf in de dans,  kiest de muziek- en dansstijl die bij haar past, maakt haar eigen kostuum en doet haar eigen make-up. Naast het feit dat urban fusion buikdans leuk is om te doen, is het ook nog eens goed voor de lichaamsbewustzijn en zelfvertrouwen van de danseres en dat is zeker te zien als ze op het podium staan: kleurrijk, creatief, uitdagend en vol zelfvertrouwen.

Coaching van amateurs tot professionele dansers

In maart en april jongstleden vonden er vier dance-offs plaats in Heerlen, Hannover, Zutphen en Rotterdam. Vijftien van hen blonken uit in originaliteit, creativiteit, choreografie en uitstraling. Twaalf Nederlandse dans acts zijn door gerenommeerde choreografen en/of dansers uit de Nederlandse fusion buikdans wereld geselecteerd voor een coaching traject. Tijdens deze coaching  worden ze klaargestoomd voor hun optreden tijdens de eindpresentatie, de Shimmy Shake Talent Show.

Dit jaar zijn er voor het eerst drie urban fusion buikdans acts geselecteerd in Hannover die zullen optreden tijdens de Shimmy Shake Talent Show. Zij zijn tijdens de allereerste Shimmy Shake Factor CO Talent Search buiten Nederland tijdens de World of Orient Festival in Hannover geselecteerd door een deskundig panel bestaande uit urban fusion danseressen uit Duitsland. Alle vijftien urban fusion dans acts maken kans om geprogrammeerd te worden in de tweede editie van het Shimmy Shake Festival, het internationale meerdaagse fusion buikdansfestival van Nederland, dat plaats vindt van 13 tot en met 15 november 2015 in Maaspodium Rotterdam.

Over Shimmy Shake

Shimmy Shake is een traject dat is ontwikkeld door dé cross-over expert LiteSide, gericht op de nieuwe dans trend urban tribal fusion belly dance. Jonge dansers en danseressen putten uit verschillende hedendaagse dansvormen en versmelten dit met traditionele buikdans om tot een fascinerende, creatieve en vernieuwende dansstijl te komen. Shimmy Shake geeft amateurs en professionals de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen en creëert een platform om werk van dit nieuwe dansgenre te stimuleren en te tonen.

Voor meer informatie, zie de website of volg Shimmy Shake op Facebook.