Shimmy Shake Festival

Shimmy Shake Festival programmeert ‘de hedendaagse vrouw’

Op 11 en 12 november 2017 is het Maaspodium in Rotterdam het terrein voor fusion buikdansliefhebbers, -beoefenaars en geïnteresseerden. De vrouwen van de Tribal Fusion wereld vertonen een weekend lang hun dynamiek en sensualiteit tijdens twee shows geschikt voor de hele familie en dansworkshops voor alle niveaus.

Shimmy Shake Festival

‘Women empowerment’ is een belangrijk thema voor Shimmy Shake; vrouwen halen kracht uit de dans en zij voelen zich met elkaar verbonden wanneer zij Tribal Fusion buikdans beoefenen. Daarom koos het dansfestival voor Lopez (USA), Samantha Emanuel/Vagabond Princess (FR), Nakari Tribe (AUT) en Nederlands eigen Tjarda van Straten. Deze buikdanseressen putten uit oude tradities en mixen met onder andere Flamenco, Hip Hop, Gypsy, Bollywood of Moderne Jazz om een zeer eigentijdse nieuwe dansstijl te creëren.

Open podium voor opkomend talent

Shimmy Shake organiseert een jaarlijks terugkerend festival waar buikdansers en geïnteresseerden bij elkaar komen. Op zondag is er daarom ook een open podium met opkomend talent en een grote diversiteit aan dansstijlen. In de komende jaren wil Shimmy Shake haar werk voor Tribal Fusion buikdans voortzetten, de bekendheid van dit dansgenre vergroten en lokaal fusion buikdanstalent een podium bieden om te groeien, zich te ontwikkelen en te presenteren aan een breder publiek.

Kijk voor meer informatie op www.shimmyshake.org

Meer inspiratie