Shen Yun Performing Arts vanavond in Muziektheater Amsterdam

Shen Yun Performing ArtsShen Yun Performing Arts is vanavond om 20.00 uur te zien in Het Muziektheater in Amsterdam. Op 23 en 24 april is de Chinese dansvoorstelling ook te zien in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Shen Yun 2014

Shen Yun brengt 5.000 jaar Chinese beschaving tot leven door middel van klassieke Chinese dans en muziek. De dansvoorstelling schakelt snel tussen verschillende streken, dynastieën en legenden. Etnische en volksdansen vullen het podium met kleur en energie.

Het is een grootse productie met bijna 400 kostuums en het enige orkest in de wereld met zowel klassieke Westerse als Chinese instrumenten in een vaste bezetting. Composities van atletische hoogstanden, oorlogsdrums en zangers staan voor geanimeerde achtergronddecors die je meenemen naar een andere wereld.

Shen Yun Performing Arts

Shen Yun Performing Arts is opgericht in 2006 in New York door een groep toonaangevende klassieke Chinese artiesten die de 5.000 jaar oude cultuur van China via de podiumkunsten willen doen herleven. Het is het eerste gezelschap dat klassieke Chinese dans op grote schaal aan de wereld presenteert en is in een paar jaar uitgegroeid tot drie gezelschappen en drie orkesten met totaal 300 artiesten.

Shen Yun performing arts is een non-profit organisatie en onafhankelijk van het Chinese communistische regime dat dit oude culturele erfgoed vernietigd heeft. Shen Yun is niet te zien in China, maar wel in de rest van de wereld. Ieder jaar gaan ze ongeveer zes maanden op tournee en treden ze op in ongeveer 20 landen en 100 steden.