Shen Yun Performing Arts komt naar Den Haag

Het New Yorkse dans- en muziekgezelschap Shen Yun Performing Arts komt naar NedeHet New Yorkse dans- en muziekgezelschap Shen Yun Performing Arts komt naar Nederland. Op 18 en 19 maart zal het gezelschap te zien zijn in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Ieder jaar onthult Shen Yun een volledig nieuw programma met dans, liederen en muzikale composities. In de voorstellingen toont het gezelschap 5000 jaar Chinese beschaving door middel van klassieke Chinese dans en muziek. Gedurende een verzameling korte stukken reist het publiek door verschillende streken en dynastieën van China.

De kern van de voorstelling is klassieke Chinese dans, maar bevat daarnaast ook China’s talloze etnische- en volksdansen. Klassieke Chinese dans bestaat uit drie hoofdonderdelen: houding, vorm en technische vaardigheden. De dans bevat zeer moeilijke sprongen en tuimeltechnieken.

Shen Yun Performing Arts

Shen Yun werd in 2006 opgericht door een groep buitenlandse Chinese artiesten in New York, met als doel deze traditionele Chinese cultuur weer tot leven te brengen. Dit was na meer dan zestig jaar communistisch bewind in China bijna volledig vernield. Shen Yun is het eerste gezelschap dat klassieke Chinese dans op grote schaal toont aan de wereld. Ook heeft de groep het enige orkest ter wereld met zowel klassieke Westerse als Chinese instrumenten in een vaste bezetting. Shen Yun heeft optredens over de hele wereld en aan de nieuwste productie werken bijna honderd artiesten mee.

Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten.