Scholen die meewerken aan Bal Spécial 2016

Honderdvijftig kinderen uit het speciaal onderwijs dansen een choreografie van Introdans’ choreograaf Adriaan Luteijn. Het gebeurt tijdens de tweede editie van Bal Spécial. Introdans en De Onderwijsspecialisten vouwen de handen ineen om  op maandag 25 januari in Schouwburg Amphion in Doetinchem een avondvullende dansvoorstelling neer te zetten.
De afgelopen maanden heeft het docententeam van Introdans repetities gehad op de scholen. Hoe dat er precies aan toe gaat is te zien in de documentaire die Inge Theunissen vorig jaar heeft gemaakt. In de aanloop naar het Bal Spécial 2015 volgde zij de leerlingen van Briant College en Het Kroonpad.

Dans laat zien wat je kunt

Het doel van project Bal Spécial is het stimuleren van kunst- en cultuurbeoefening door leerlingen uit het speciaal onderwijs. Introdans Interactie is de gespecialiseerde afdeling educatie van het modern balletgezelschap. Deze afdeling heeft veel ervaring wat betreft dansprojecten binnen het speciaal onderwijs. Luteijn heeft dit jaar weer een nieuwe choreografie gecreëerd gericht op de mensen met een beperking. ‘Kunst ontregelt. En dat is precies de bedoeling van Bal Spécial. Door het kunstzinnige word je uit je eigen dimensie getrokken en blijk je meer te kunnen dan je denkt; en je krijgt er nog applaus voor ook!’ vindt Luteijn.

Scholen die meewerken aan Bal Spécial 2016

Aan het Bal Spécial 2016 doen leerlingen mee van De Ommezwaai, De Vaart, Lichtenbeek, Vierbeek College, De Wegwijzer, Vester College, De Blink, Anne Flokstraschool, Het Bariet, Hamalandschool en Het Aladon. Net als vorig jaar ontwerpen Sjaak Hullekes & Sebastiaan Kramer de kostuums. Maarten van den Berg zorgt voor het lichtontwerp, Inge Theunissen is verantwoordelijk voor de visuals en Jaap van Keulen heeft de muziek gecomponeerd.

Kaartjes kosten € 5,- per stuk en kunnen besteld worden via de website van Schouwburg Amphion.

Meer inspiratie