Scapino Ballet Rotterdam presenteert première The Great Bean

Kiyan Khoshoie in The Great Bean. Foto door Hans Gerritsen.The Great Bean speelt zich af in de sfeer van de ‘roaring twenties’, de opkomst van de jazz, Hollywood en het variété op Broadway met nieuwe dansstijlen als charleston en tapdans. Het is een tijd van uitbundige feesten, nieuwe rijkdom, uiterlijke schijn en verborgen tragiek. De huischoreografen van Scapino laten zich hierdoor elk op hun eigen manier inspireren.

The Great Bean verwijst naar de boeien van Houdini. Choreograaf Ed Wubbe is gefascineerd door de magie op het circuspodium en de ontsnappingskunsten van de legendarische illusionist. Met dans in verschillende stijlen, circusacrobaten en goochelacts, toont Wubbe een wereld vol glitter en glamour, maar ook met donkere kanten.

Heel anders van sfeer is het nieuwe stuk van Fang-Yu Shen. Met een mix van moderne en Chinese dans- en muziekstijlen geeft zij een persoonlijke invulling aan The Great Bean. Felix Landerer vertelt met poëtische dans zijn eigen verhaal. Met behulp van belichting en de minutieus uitgewerkte groepschoreografie speelt hij met de waarneming.Kijk voor meer informatie op de website van Scapino Ballet.