Scapino Ballet Rotterdam, Bonnie Doets, cheque, spierziekte, Prinses Beatrix Spierfonds, free to move

Scapino Ballet reikt cheque van 25.000 euro uit aan Prinses Beatrix Spierfonds

De laatste voorstelling van Scala, de succesvolle landelijke tournee van Scapino Ballet Rotterdam, werd zondagmiddag 25 maart feestelijk afgesloten met de overhandiging van een cheque aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Danseres Bonnie Doets overhandigde de cheque ter waarde van 25.000 euro aan Rivka Smit van het Prinses Beatrix Spierfonds. Rivka heeft zelf de spierziekte SMA.

Rivka Smit over dans

‘’Ademloos heb ik gekeken naar de bijzondere dingen die deze dansers met hun lichaam kunnen. Nog geen fractie hiervan kan ik zelf en daarom is het zo bijzonder en ben ik er dankbaar voor dat Scapino Ballet Rotterdam de gelegenheid heeft gegeven om na afloop van de voorstellingen te mogen collecteren voor de strijd die ik elke dag lever tegen mijn spierziekten’’.

Initiatief Free To Move

Scapino Ballet Rotterdam heeft hiermee de missie van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival omarmd. Elke voorstelling van Scala stond in het teken van Free To Move, de ultieme vrijheid van bewegen, de droom die dansers en mensen met een spierziekte delen. Dit is een initiatief waarmee de twee organisaties de bezoeker bewust wil maken dat vrijheid van bewegen niet vanzelfsprekend is.

Het publiek doneert

Na afloop van elke voorstelling hebben collectanten van het Prinses Beatrix Spierfonds het publiek gevraagd om een financiële bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Al deze collectemomenten samen hebben geleid tot dit prachtige bedrag van 25.000 euro.