Scapino Ballet door Nederland met Pearl, de Baroksensatie

Een foto door Bas Uterwijk van Pearl, de BaroksensatieVanaf 11 december is de dansshow Pearl, de Baroksensatie weer te zien in Nederlandse theaters. Na het succes van de voorstellingen in 2012 heeft choreograaf Ed Wubbe zich dit jaar opnieuw verdiept in de Barokperiode die zo belangrijk is voor Pearl.

Pearl ademt de rijke sfeer van het Barok, maar de show bevat een hedendaags tempo en de dynamiek van nu. De thema’s die behandeld worden brengen de voorstelling tot leven: schoonheid en het onafwendbare verval, maar ook verleiding, intriges en noodlottig overspel.

Net als in 2012 zorgt barokensemble Combattimento voor de muzikale aankleding, en brengt onder andere Vivaldi ten gehore. Choreograaf Ed Wubbe: "Vormgeving, dans, decor, muziek, alles klopt. Het heeft iets magisch. Dit maak je als choreograaf maar eens in de zoveel tijd mee."

 

Informatie

Van 11 december 2013 tot en met 20 april 2014 is Pearl te zien in theaters door heel Nederland. Op deze website vind je een overzicht van alle voorstellingen en hun locaties. Ook vind je daar hoe je tickets kunt bestellen.