Scandinavische dans hoofdrol December Dance festival

Scandinavische dans hoofdrol December Dance festival. Foto Amanda Slater.Dit jaar vindt voor de zesde keer op verschillende locaties in Brugge (België) het December Dance festival plaats. Het dansfestival vindt van 6 t/m 16 december plaats en er staat enkel de beste dans uit Scandinavië op het programma. Door de opleving van het danslandschap in Scandinavische landen heeft de organisatie gekozen voor deze regio om het festival aan te wijden. Het programma bestaat uit diverse dansvoorstellingen van hoog niveau voor jong en oud.

December Dance

December Dance bestaat dit jaar uit vijftien optredens van bekende en minder bekende Scandinavische dansgezelschappen die plaatsvinden in het Concertgebouw, de Stadsschouwburg en de Magdalenazaal. Door de bloei van de danscultuur in Scandinavische landen had de organisatie het naar eigen zeggen moeilijk om een selectie te maken voor het festival. De organisatie heeft daarom besloten ernaar te streven een zo breed mogelijk publiek aan te spreken door naast voorstellingen van bijvoorbeeld Helsinki Dance Company en Cullberg Ballet, ook familievoorstellingen op het programma te zetten.

Onderdeel van het programma is ook het December Dance Platform waar talentvolle choreografen de ruimte krijgen om meer abstract en experimenteel werk tonen.

Voor meer informatie, bekijk hier de website.Beeld: Amanda Slater via Flickr.