Russisch Pasen in woord, muziek en dans

Russisch Pasen. Erica Horwood.De Empirique Rusland & Oost-Europa Academie organiseert zaterdag 5 april een echt Russische avond met betoverende verhalen, muziek en dans in de recent geheel gerestaureerde prachtige Arnhemse Koepelkerk. Met optredens van Marie-Thérèse ter Haar, Roy Angelo en Erica Horwood.

Verhalen: Marie-Thérèse ter Haar

Marie-Thérèse ter Haar vertelt het paasverhaal De opstanding van Leo Tolstoi en geeft uitleg over de Russische cultuur, de Russische ziel en het Russisch-orthodoxe geloof. 

Marie-Thérèse ter Haar is Ruslanddeskundige. Ze woonde jarenlang in Rusland, waar ze nog steeds een deel van het jaar verblijft. Vol vuur en passie kan ze vertellen over Rusland, Russische muziek en over de ziel van het Russische volk.

Muziek: Roy Angelo

Roy Angelo brengt naast klassieke muziek traditionele Russische liederen ten gehore. 

Roy Angelo studeerde opera aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft op elk continent ter wereld gezongen en opgetreden voor een even zo divers publiek. Van een privé-optreden voor ex-president Bill Clinton tot het prestigieuze Prinsengrachtconcert in zijn thuisbasis Amsterdam. Zijn cd Romantic Voices is uitgebracht bij EMI Records.

Ballet: Erica Horwood

Ballerina Erica Horwood danst op muziek van Tsjaikovski. 

Erica Horwood is geboren in Canada. Ze is opgeleid aan de Nationale Ballet School Toronto en de Royal Winnipeg Ballet School. Sinds 2007 danst ze in Nederland bij het Nationale Ballet.

Klik hier voor meer informatie.

 

Meer inspiratie