Ruim 1000 dansers in videoclip Carry Slee-musical Afblijven

Ruim 1000 dansers in videoclip Carry Slee-musical Afblijven.Meer dan 1000 dansers tussen de 12 en 17 jaar dansen op zaterdag 23 november mee tijdens de opnames voor de videoclip van de musical Afblijven. Deze musical - gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Carry Slee - is vanaf 11 januari 2014 te zien in de Nederlandse theaters. 

Producent Homemade Productions is overdonderd door de vele reacties. “We hadden gehoopt op zo’n 100 reacties. Dat we nu een clip op mogen nemen met meer dan 1000 enthousiaste dansers is een cadeau. Daaruit blijkt ook weer hoe populair Carry Slee en haar bestseller Afblijven vijftien jaar na verschijnen nog steeds is,” aldus Dick van den Heuvel, schrijver en regisseur van de musical.

De opnames vinden aanstaande zaterdag plaats tussen 10.00 en 17.00 uur in Sporthal Wethouder Verheijen op de Polderweg in Amsterdam.

Choreografie

Onder leiding van Afblijven-choreograaf Gregory ‘Shaggy’ Albert‎zoon wordt een choreografie ingestudeerd op het nummer Durf uit de musical. “Ik heb fragmenten van de choreografieën uit de musical verwerkt tot één nieuwe choreografie die voor iedereen goed dansbaar is. En daarnaast zien ze straks ook hun eigen dans terug als ze de musical in de theaters gaan zien,” aldus Albertzoon.

De musical Afblijven gaat over Melissa die heel goed kan dansen. Ze doet auditie voor een videoclip en wordt aangenomen. Prachtig vindt ze het, dat wereldje van muziek en dans. Maar wat ze niet ziet, zijn de bad boys. Het begint met één pilletje en één sigaretje en al snel merkt Melissa dat ze niet zonder die rommel kan. Haar beste vriend Jordi maakt zich ernstige zorgen en ziet hoe Melissa langzaam maar zeker verloren raakt in een web van leugens en ellende.

Kijk voor meer informatie op de website van de musical.