Rotterdam wordt danshoofdstad tijdens Rotterdam Dance Capital

Rotterdam wordt danshoofdstad tijdens Rotterdam Dance CapitalDit jaar vindt de tweede editie van het dansfestival Rotterdam Dance Capital plaats op 7, 8 en 9 december. Tijdens dit festival wordt Rotterdam omgetoverd tot een centrum van dans, waar alle stijlen en alle niveaus in de schijnwerpers komen te staan. Ook vinden er bijzondere samenwerkingen plaats tussen professionals en amateurs uit de danswereld, wat aansluit bij het thema van deze editie: United Forces.

Rotterdam Dance Capital

Rotterdam Dance Capital komt tot stand door samenwerking tussen verschillende Rotterdamse instellingen. Deze worden uitgedaagd om gedurende het weekend speciale edities te creëren van dansvoorstellingen of bestaande voorstellingen op te nemen in de programmering van Rotterdam Dance Capital

Het Programma

Op zaterdag 8 december vinden op verschillende locaties in Rotterdam kleine dansvoorstellingen plaats. Elk dansgezelschap dat deelneemt zal een aantal momenten krijgen om in het centrum een stuk te presenteren. Hierdoor komen ‘toevallige bezoekers’ ook in aanraking met Rotterdam Dance Capital. Alles is gratis te bekijken gedurende dit weekend.

Op zondag 9 december vindt een symposium plaats over actuele ontwikkelingen in de danswereld. Ook worden er dansfilms vertoond, zijn er workshops te volgen en is er een gezamenlijke voorstelling te zien van een aantal (bekende)dansgroepen onder de naam 010danst. Dit gezelschap bestaat onder andere uit het Scapino Ballet, Conny Janssen Danst en dansers van Codarts.

Als afsluiting van het festival wordt de finale van So You Think You Can Dance op een groot scherm op de hoofdlocatie van het festival vertoond.

Een impressie van de vorige editie van Rotterdam Dance Capital