Robeco SummerNights presenteert María Juncal

Robeco SummerNights presenteert María JuncalDeze zomer vindt in Het Concertgebouw in Amsterdam de 25e editie plaats van de Robeco SummerNights. In juli en augustus kun je tijdens de Robeco SummerNights, voorheen de Robeco Zomerconcerten, diverse voorstellingen bezoeken op het gebied van klassieke-, pop-, jazz- of wereldmuziek. Veel van deze concerten zijn net even ‘anders dan anders’, bijvoorbeeld door een bijzondere samenstelling van artiesten of een verrassende uitvoering.

Celebración! van María Juncal

Eén van de voorstellingen tijdens het evenement is Celebración! van flamencodanseres María Juncal. Samen met vier andere topdansers en vijf muzikanten verspreidt Juncal de gepassioneerde boodschap van de flamenco over de wereld. Ze maakte Celebración!, waarin vuurwerk gecombineerd wordt met de diepte van de Spaanse ziel, speciaal voor het 125-jarig jubileum van Het Concertgebouw. De voorstelling, te zien op 11 augustus, is dan ook een lofzang op Het Concertgebouw én het leven.

‘Overlevingskracht’ is een centraal thema in de werken van María Juncal. Zo maakte ze in 2012 een gedurfde voorstelling van haar interpretatie van het dagboek van Anne Frank. Juncal is van mening dat het doorzettingsvermogen van zigeuners, en van andere onderdrukten, mensen samenbrengt.

Andere bekende namen die optreden tijdens deze muzikale zomeravonden van de Robeco SummerNights zijn onder andere Amsterdam Sinfonietta, Jamai Loman, Freek Bartels, het Nederlands Symfonieorkest, het Metropole Orkest, Trijntje Oosterhuis, Lenette van Dongen en Caro Emerald. Kijk op de website voor het complete programma en informatie over kaartverkoop.

Foto: Peter Buitelaar.